Potrzebna pomoc przy remoncie

W zeszłym tygodniu m.in. do nas dotarł sygnał od Domu Samotnych Matek w Pobiednej. Potrzebna jest pomoc przy remoncie elewacji, a z rękami do pracy w ramach wolontariatu jest ciężko.
W miarę możliwości i czasu postanowiliśmy przyłączyć się do akcji i wraz z wolontariuszami z awantura w dniu jutrzejszym jedziemy pracować społecznie.
Mamy do Was prośbę – jeśli ktoś z Gryfowa ma czas i chęć pomóc, to mamy w samochodzie 3 wolne miejsca. Ruszamy o godzinie 8:00, wracamy około 13:00. Ze sobą można wziąć szpachelkę, ponieważ głównym zadaniem będzie usuwanie starej farby olejnej. Prace będą kontynuowane również w kolejnych dniach (acz my już wtedy prawdopodobnie nie będziemy mogli). Osoby zainteresowane prosimy o kontakt z pomocą wiadomości.